RANKOM SKINTAS EKOLOGIŠKAS RAUDONĖLIS "AROMA FARMS" 25 G
-
Senovės graikai jį laikė džiaugsmo simboliu ir iš jo padarė vestuvių vainikus. Bet jie taip pat žinojo apie jo terapinę vertę ir naudojo jį kaip gėrimą apsinuodijimui, viduriavimui ir diegliams gydyti arba išoriškai odos uždegimui malšinti. Arkadija ir Tenedos garsėja raudonėliu. Kaip nurodo Kretos liaudies medicina, raudonėlio lapai, apkepti alyvuogių aliejuje, ir sutrinti į košelę, nugaros skausmui gydyti, , o raudonėlių aliejus – dantų skausmui gydyti.
Raudonėlis auga praktiškai visur Graikijoje. Švieži arba džiovinti, daugeliui patiekalų suteikia naudingų savybių ir būdingą kvapą. Jame gausu vitamino C, jame taip pat yra kalcio, magnio, cinko, geležies, kalio, vario, boro, mangano ir vitamino A. Graikijos raudonėlio eterinis aliejus laikomas geriausiu pasaulyje, nes naujausi tyrimai parodė, kad jame yra didžiausias karvakrolio ir timolio kiekis. Jie abu pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir kovos su vėžiu savybėmis. Jis taip pat turi antibiotikų ir antiseptinių savybių.
Raudonėlis gali palengvinti žarnyno sutrikimus ir pilvo skausmus; jis turi stimuliuojantį, sudoratyvinį ir antiastminį poveikį; juo gydomas gripas, peršalimas, dantenų uždegimas ir gerklės skausmas (gargaliuojančiame tirpale). Nenuostabu, kad raudonėlis pasižymi 42 kartus didesniu antioksidaciniu poveikiu nei obuoliai, 30 kartus didesniu nei bulvės ir 12 kartų didesniu nei apelsinai.
Raudonėlis yra vienas iš pagrindinių graikų ir italų virtuvės komponentų, kurio dalis pastatyta pagal jam būdingą aromatą ir skonį, kurį jis suteikia patiekalams, į kuriuos jis dedamas. Galų gale, kas galėtų įsivaizduoti graikiškas salotas be jų?
Raudonėlis gali būti naudojamas patiekaluose, kuriuose yra paukštienos, duonos, bulvių, fetos sūrio, salotų, pomidorų padažų, pyragų, taip pat galime jį naudoti mėsai ir žuvims marinuoti. Jei nenorime prarasti skonio gaminant maistą, geriausia įdėti virimo / kepimo pabaigoje, kad išsiskirtų jo aromatas.
Tradicinės savybės: raudonėlis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, o tai dar labiau išryškėja kartu su alyvuogių aliejumi.